11apr

Besturen doe je samen! - Utrechtse informatiemarkt

Woensdag 11 april 2018, van 16.00 tot 20.00 uur

Provinciehuis Utrecht
Archimedeslaan 6
3584 BA Utrecht

Let op: bij het provinciehuis is parkeerruimte slechts in zeer beperkte mate beschikbaar. 

Op woensdag 21 maart 2018 worden er weer gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Enkele weken daarna gaan de gemeenteraden in hun nieuwe samenstelling van start. De provincie Utrecht en de VNG afdeling Utrecht houden ter introductie voor de nieuwe gemeenteraden op woensdag 11 april 2018 in het provinciehuis van Utrecht een kennismakingsbijeenkomst met een informatiemarkt. 

Vanaf 16.00 uur presenteert een groot aantal organisaties en instellingen, die in de provincie Utrecht actief zijn, zich aan de nieuwe raadsleden. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om gemeenschappelijke regelingen als de Veiligheidsregio, de GGD en Recreatie Midden Nederland, maar ook in onze provincie actieve organisaties op het gebied van onder meer onderwijs, openbaar vervoer en landschap. Daarnaast worden de belangrijkste beleidsthema's nader toegelicht. U kunt zich op deze informatiemarkt kortom breed oriĆ«nteren en laten informeren.

De informatiemarkt is te vinden in de foyer, de vergaderzalen en gangen nabij de Statenzaal van het provinciehuis. Vanaf 18.00 uur kunt u aan een lopend buffet deelnemen en er is vanzelfsprekend ook alle tijd voor onderlinge kennismaking. De informatiemarkt is om 20.00 uur afgelopen.

Doelgroepen voor de informatiemarkt zijn:

  • de raden en raadscommissies, de griffiers, de colleges van burgemeester en wethouders, de secretarissen en directieteams van de Utrechtse gemeenten en de gemeenten Leerdam en Zederik;
  • het college van Gedeputeerde Staten en leden van Provinciale Staten;
  • de Statengriffie;
  • de Dagelijks Besturen en secretarissen van de waterschappen Amstel Gooi en Vecht, Rivierenland en Vallei en Veluwe en het Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden;
  • de directie van de VNG.

Raads- en commissieleden

Bent u na 21 maart (opnieuw) verkozen in de gemeenteraad of bent u benoemd als lid van een raadscommissie? Dan kunt u zich via de griffie van uw gemeente aanmelden.

Andere doelgroepen

Behoort u tot een van de andere hierboven genoemde doelgroepen, dan kunt u zich inschrijven via de rode button hieronder. Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk via deze website.