22nov

Utrechtse Omgevingswetdag 2018

Donderdag 22 november 2018, 09:00-14:00 uur

Huis voor de Provincie Utrecht
Archimedeslaan 6
3584 BA Utrecht

Na 2016 en 2017 wordt ook dit jaar een provinciebrede Utrechtse Omgevingswetdag georganiseerd. De vorige edities stonden vooral in het teken van kennisdelen over de Omgevingswet. Dit jaar verschuift de focus naar het concretiseren van de samenwerking. Op welke thema's en op welke wijze willen partijen samenwerken? En welke afspraken zijn in dat kader maken? Eind dit jaar resten nog twee jaar tot de inwerkingtreding van de wet. Als betrokkenen in 2021 samen willen zorgen dat het beschermen en benutten van de leefomgeving voor de Utrechtse inwoner en ondernemer 'eenvoudig beter' is geworden dan is het nu tijd voor actie.

De bijeenkomst is bedoeld voor zowel volksvertegenwoordigers, bestuurders als voor medewerkers van decentrale overheden in de provincie Utrecht die met de Omgevingswet gaan werken. De voorbereidingsgroep wordt gevormd door de gemeenten Amersfoort, De Bilt, Houten en Utrecht, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Omgevingsdienst Regio Utrecht, Provincie Utrecht, Rijkswaterstaat Midden-Nederland, Waterschap Vallei en Veluwe en de VNG afdeling Utrecht.

  • In september wordt de officiĆ«le uitnodiging verstuurd. Nadat u deze heeft ontvangen, kunt u zich aanmelden voor deze dag. Wilt u worden opgenomen op de mailinglijst? Stuur dan een e-mail met uw contactgegevens naar: omgevingswetdag@provincie-utrecht.nl.