Nieuwegein viert 100 jaar kiesrecht

22-02-18

Het kiesrecht bestaat 100 jaar. De gemeente Nieuwegein heeft naar aanleiding daarvan een speciale editie gepubliceerd van het kwartaalblad Cronyck de Geyn van drie samenwerkende Nieuwegeinse musea.

'100 jaar Kiesrecht en Politiek in Jutphaas, Vreeswijk en Nieuwegein', luidt de titel van de speciale uitgave. Daarin veel aandacht voor de historie en het werk van de gemeenteraad en de politici en bestuurders op het huidige Nieuwegeinse grondgebied. Tegelijkertijd wordt er, in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart aanstaande, een expositie gehouden in het Atrium van het Stadshuis van Nieuwegein en de bibliotheek De tweede verdieping.

De publicatie is op aanvraag gratis verkrijgbaar bij het secretariaat van de VNG afdeling Utrecht. Stuur daartoe een e-mail naar secretariaat@vngutrecht.nl, onder vermelding van uw naam en adresgegevens. 

  • Meer informatie over 100 jaar kiesrecht vindt u op 100jaarkiesrecht.nl.
  • Nieuwegein maakte in december vorig jaar al een globaal programma bekend voor de viering van 100 jaar kiesrecht, dat is opgesteld in samenwerking met de Nieuwegeinse erfgoedinstellingen en Het Utrechts Archief. Klik hier voor meer informatie.