Programma en deelnemers Informatiemarkt 'Besturen doe je samen!'

09-04-18

Woensdag aanstaande vindt de Informatiemarkt 'Besturen doe je samen!' plaats in het provinciehuis van Utrecht. Het programma en een overzicht van de deelnemers zijn nu te downloaden.

‘Besturen doe je samen!’ Dat is het motto van de eerste editie van een informatie- en kennismakingsmarkt die provincie Utrecht en de VNG afdeling Utrecht samen organiseren op woensdag 11 april 2018 in het Provinciehuis van Utrecht. De bijeenkomst biedt nieuw en opnieuw verkozen raadsleden van de Utrechtse gemeenten een unieke kans om in korte tijd op de hoogte te raken van actuele beleidsthema’s. Ook kunnen zij nader kennis maken met collega’s en belangrijke organisaties in de provincie.

De markt is bestemd voor leden van de gemeenteraden en raadscommissies, griffiers, colleges van burgemeesters en wethouders, gemeentesecretarissen en directieteams van de 26 Utrechtse gemeenten en de Zuid-Hollandse gemeenten Leerdam en Zederik. Ook uitgenodigd zijn de bestuurders van de vier waterschappen met een verzorgingsgebied in de provincie Utrecht. Zij worden geïnformeerd over ruim 70 organisaties en beleidsthema’s die ook voor gemeenten van cruciaal belang zijn. Daarnaast kunnen zij op informele wijze kennismaken, contacten aanhalen en ervaringen uitwisselen met collega-bestuurders en politici van de provincie en gemeenten. Daarmee is de informatiemarkt een onmisbaar onderdeel van het inwerkprogramma van de nieuwe gemeenteraden, zoals die na de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart zijn aangetreden.

Programma-aanbod

  • Meer dan 50 presentaties van organisaties en instellingen die in de provincie actief zijn;
  • Actuele informatie over uiteenlopende thema’s op het gebied van onder andere ruimtelijke ordening, bouwen en wonen, zorg en welzijn, werk en inkomen, veiligheid en natuur en milieu;
  • Een veelzijdig programma van films, pitches, workshops en presentaties;
  • Kennismaking met het college van gedeputeerde staten en de leden van provinciale staten van de provincie Utrecht en het bestuur van de VNG afdeling Utrecht.

De informatiemarkt is opgedeeld in beleidsthema's, die elk hun eigen kleur hebben gekregen. Op die manier zijn de organisaties en de presentaties eenvoudig terug te vinden. U kunt gebruiken maken van drie overzichten:

  • Klik hier voor een overzicht van deelnemende organisaties per zaal;
  • Klik hier voor een overzicht van de te bezoeken films en presentaties;
  • Klik hier voor de plattegrond van de informatiemarkt in het provinciehuis.