Wethouders in gesprek met minister over vernieuwing lokale democratie

15-01-18

Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gaat op 29 januari in Houten het gesprek aan met (oud-)wethouders, die zich zorgen maken over de lokale democratie.

Aanleiding is een brief die een groep van 17 (oud-)wethouders eind november 2017 heeft verzonden aan de minister en collega-wethouders, met daarin negen bouwstenen voor de in hun ogen noodzakelijke vernieuwing van de lokale democratie. Op 6 december is de brief aangeboden aan Elly van Wageningen, voorzitter van de Wethoudersvereniging en wethouder van Lelystad.

In vervolg daarop houdt de groep op 29 januari aanstaande een brede wethoudersbijeenkomst in het gemeentehuis van Houten, waar wethouders en hun introduc├ęs het gesprek kunnen aangaan over vernieuwing van de lokale democratie op basis van de 9 bouwstenen. Minister Kasja Ollongren van BZK heeft toegezegd om ook op deze bijeenkomst aanwezig te zijn en in gesprek te willen gaan.

De bijeenkomst begint om 16.00 en eindigt om 19.00 uur (inloop vanaf 15.30 uur). Inschrijven is mogelijk via info@democraticchallenge.nl. Het verzoek is om hierbij duidelijk te vermelden of u iemand meeneemt.